Sonus Present #welovesound Ricardo Villalobos Ian F. Sergej Snooze

By zozon blog - November 15, 2016

Po prvi put u Zagreb, 18. novembra Sonus Festival dovodi čoveka koji je muzička kategorija za sebe
ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku muziku u regiji i svetu.
pored cileanca,   nastupice i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup.

Rikard  Viljalobos je rodjen u Santjagu,Cile,1970. godine. Jako mlad se preselio u Nemacku gde krajem 80ih pocinje svoju karijeru u elektronskoj muzici. U pocetku je muziku pustao na zurkama dok je bio na fakultetu,a 1993. pokrece svoj label Placid Flavour,ali ne sa mnogo uspeha. U 1994. izdaje svoju prvu traku,a DJ-ingom pocinje profesionalno da se bavi 1998.
 2008. i 2010. se nasao na prvmo mestu Resident Advisor-ove Top 100 DJs liste.
Uzor i mentor u muzici mu je bio njegov otac,koji ga je upoznao sa elektronskom muzikom,Kraftwerkom i Tangerine Dream.
Kao jako mali je naucio da svira bubnjeve i tu pocinje njegova fasciniranost ritmovima koje moze da prozivede.
Uz podrsku roditelja ucio je da svira perkusije u Nemackoj,Brazilu i Cileu.
Od 1992. Rikardo pocinje da radi na ilegalnim festivalima koji su se odrzavali u praznim zgradama ispod mostova u Nemackoj i pocinje da gradi svoje ime kao DJ.
U 2003. bio je reprezentativac zanra koji nije imao ime jer je on rusio barijere izmedju hausa,tehna i minimalizma u koje je takodje uneo kao osvezenje  juznoamericke zvukove perkusija. 
Jedno je sigurno,Rikardo Viljalobos je jedno od najvecih imena elektronske scene,pionir jedne vrste zvuka koji i dalje ostaje samo njemu svojstven i nadamo se da ce dugo ostati tu gde je,na vrhu.
Jos tri dana do plesnog spektakla,karte za ovaj jedinstven dogadjaj https://www.entrio.hr/event/sonus-presents-welovesound-ricardo-villalobos-ian-f-sergej-snooze-3634
text by: Nevena Stankovic 

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара