ARSENAL FEST 2016

By zozon blog - June 13, 2016

Arsenal Fest održava se krajem svakog juna u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije. Gradu najpoznatijem po autentičnoj automobilskoj industriji. Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i ovom delu Evrope uopšte. Svoju posebnost, odnosno ugled jedinstvenog festivala kog obavezno treba posetiti, u moru ostalih u regionu, Arsenal je stekao zahvaljujući maštovitom spoju pažljivo odabranih izvođača iz Srbije, bivše Jugoslavije i ostatka sveta, sa originalnim i vizuelno fantastičnim ambijentom. Prostor festivala po svemu je jedinstven, a više decenija bio je nedostupan široj javnosti!
MAIN STAGE
Poseban utisak ostavlja glavna festivalska bina (Main Stage) smeštena u autentični prostor "Kneževog arsenala", fabrike naoružanja iz 19. veka. Main je postavljen na otvorenom prostoru okruženom starinskim zgradama koje su, u duhu vremena, izgrađene samo od crvene opeke. Sam boravak u ovakvom prostoru ostavlja utisak svojim nesvakidašnjim spojem savremenih zvučnih i svetlosnih sistema i specifične industrijske arhitekture.
EXPLOSIVE DJ STAGE
Nedaleko od Main-a je Explosive DJ Stage, jedina festivalska bina u zatvorenom prostoru. U pitanju je zgrada Čaurnice, odnosno još jedan živopisni istorijski prostor koji je pre nekoliko godina poslužio kao scenografija za snimanje inostrane TV serije "Titanik - krv i čelik"!
GARDEN STAGE
Arsenal vizuelno zaokružuje druga po veličini bina Garden Stage, koji se nalazi u "Zastavinoj bašti", drvećem i zelenilom bogatom prostoru smeštenom uz sam ulaz u festivalski krug.
Tu su još i Air Guitar Stage, Silent Stage, brojni štandovi sa suvenirima, informacijama i sl...
Velika prednost Arsenala je i položaj festivala na svega par stotina metara od najužeg jezgra Kragujevca, uz istovremenu potpuno izdvojenost iz svakodnevne vreve i gužve grada od preko 200.000 stanovnika.
I brojevi govore u prilog Arsenala. Od prvog izdanja 2011. godine sa samo jednom binom, festival je već naredne 2012. godine pored Main-a proširen i na "Zastavinu baštu", a potom je 2013. godine dobio Red Bull Stage koji je 2014. godine prerastao u Explosive DJ Stage... Već prve godine festival je posetilo je preko 10.000 posetilaca, druge oko 15.000, treće i četvrte po oko 25.000... što znači da sa Arsenal Festom 05 premašujemo 100.000 poseta! Zato vas organizatori festivala - Dom omladine Kragujevca i promoterska kuća Long Play iz Beograda – pozivaju na ARSENAL FEST NULA ŠEST...

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара