The Wailers i Sean Paul na Uprising festivalu

By zozon blog - August 09, 2017

Desetugodišnjicu festivala obeležiće ogromno ime u reggae muzici The Wailers. Ovaj bend ne treba puno predstavljati, svako ko je ikada slušao reggae muziku morao je imati dodirnih tačaka sa ovakvim veličinama koje su pratile velikog Boba Marleya.

Muzika koju prezentuju pokrenula je reggae svet i dopustila mu da postane globalan a ne samo lokalna muzika. Zajedno sa Bobom prodali su preko 250 miliona ploča, dok je album Exodus proglašen za album veka. Medijska kuća BBC pesmu One Love proglasila je pesmom milenijuma. The Wailers zajedno sa Bobom smatraju se jednim od četri najbolja svetska benda 20. veka.
2000 godine Šon Pol izdaje njegov album prvenac koji se zove Stage One uz podršku producentske kuće VP Records. U 2002. godini on počinje puno da radi sa timom producenata i koreografa iz Toronta, naročito Jae Blaze i kompanijom Blaze Entertainment i tada najavljuje njegov drugi ablumDutty Rock Singlovi „Gimme the Light” i „Get Busy” koji je bio na vrhu Billboard Hot 100 liste su predstavljali njegov „katapult” u uspeh. Album je doživeo uspeh u celom svetu i bio je prodat u više od šest miliona primeraka. U isto vreme Šon Pol se pojavio zajednoBeyonce) u pesmi „Baby Boy” koja je bila broj jedan u Americi kao i u pesmi „Breathe” koju je izvodila Blu Cantrell i koja je bila pravi hit u Evropi. Obe pesme su imale značajan uticaj nja njegovu reputaciju u Americi.
Treći album Šon Pol-a je The Trinity i on je bio izdat u septembru 2005. godine. Na albumu su se pojavilo pet velikih hitova: „We Be Burnin”, „Ever Blazin”, „Give it Up to Me”, „Never Gonna Be The Same” kao i pesma „Temperature” koja je oborila rekorde na top listama u Americi. Video „(When You Gonna) Give It up to Me” sa R&B pevačicom Keysha Colese takođe pojavio u filmu „Step Up” iz 2006. godine. On je bio nominovan za četiri nagrade na Billboard Music Awards u 2006. godini, a to su bile nagrade za najboljeg muškog izvođača godine, rep izvođača, najboljih 100 godišnjih singlova, najbolju pop pesmu za njegov hit „Temperature”. On je takođe osvojio nagradu na American Music Award za pesmu „(When You Gonna) Give It up to Me” gde je pobedio izvođače kao što su Kanye West i Nick Lachey) koji su takođe bili nominovani za tu nagradu. Njegova pesma „Send it On” sa albuma „Trinity” se pojavila i u reklami za automobil Vauxhall Opel Corsa-u u 2005 godini. Šon Pol je često učestvovao na kompilacijama rege i denshol izvođača pod etiketomRiddim Driven albums.
Najnoviji album Šon Pol-a je „Imperial Blaze” koji se pojavio 18. avgusta 2009. godine. Glavni singl „So Fine” koji je producirao Stephen “Di Genious” McGregor je doživeo svoju premijeru na oficijelnom sajtu Šon Pol-a u aprilu 2009. godine.Novi album se sastoji od 20 pesama kao što su „So Fine”, „Press it up”, „She want me”, „Private Party” koje su klupske pesme ali na ovom albumu se mogu pronaći i ljubavne pesme kao što su „Hold my hand” sa pevačicom Keri Hilson, „Lately”, „Now that I’ve got your love”, i druge. Do sada se pojavilo osam muzičkih spotova „Always On My Mind” sa rege pevačem Da’Ville, „Watch Them Roll”, „Back It Up”, „(I Wanna See You)”, „Push it Baby” sa pevačem Pretty Ricky, „Hit Em”.

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара