Bend Crossover ima novi spot i najavio izlazak albuma

By zozon blog - November 24, 2016

Podrska nam je bitna, zato podelite ovaj tekst sa vasim prijateljima.
Danas nam je  Novosadski bend Crossover najavio izlazak njihovog albuma u decembru, i tom prilikom predstavio spot za pesmu Necu sa vama. Crossover je mesavina Rock, Funk, Blues, Grange zvuka.
Par reci o bendu Crossover:
Crossover je nastao kao posledica višegodišnjeg traganja za muzičkim identitetom dva prijatelja, čija je konačna želja bila da oforme bend, koji bi, otvorenog srca i bez zadrške,mogao predstaviti jednu muzičku priču i ideju o (ne)savršenosti društva. Ideja vodilja je tinjala godinama unazad, ali su se uslovi za ispisivanje prve stranice njihove knjige stvorili 2012. godine. To je momenat kada se Vladimir pridružio Igoru u Novom Sadu i ovaj dvojac je krenuo u potragu za ostalim članovima, koji će takođe biti zaljubljenici u autentičan zvuk i energičan pristup stvaralaštvu.
Sticajem okolnosti, na godišnjem koncertu Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište,
dolazi do susreta Igora i Dragana. Nakon boljeg upoznavanja i uvođenja u kompletnu priču, Dragan postaje bubnjar Crossover-a.
Potraga za basistom se pokazala kao nešto zahtevniji i komplikovaniji zadatak. Trebalo je da se dogodi nekoliko neuspelih pokušaja, da bi Dražen Radovanac postao deo ekipe. Međutim, i to je bilo kratkog daha i nakon svega 6 meseci saradnje, putevi su im se razišli. Tadašnja stalna postavka Crossover-a nije klonula duhom, već je odlučila da nastavi da traga za dobitnom kombinacijom. 
Na jesen 2013. godine, Igor upoznaje kolegu sa studija, Sečei Sabolča, koji biva zaintrigiran idejom o ulasku u bend i tada Crossover konačno dobija stalnog basistu. Do sadašnjeg,konačnog sastava, bend je pretrpeo još nekoliko izmena, a 2015. godine se Dragan povlači sa mesta bubnjara i njegovo mesto preuzima Stanko Ðukić. Može se reći da su se tek ovom izmenom, sve kockice složile u jednu kompaktnu celinu. Sa nezadrživim elanom i nesebičnom željom da publici pruži kvalitetan zvuk i dobar provod na njihovim svirkama, Crossover postaje jedan od bendova na našoj sceni koji zaista obećava. I tu se ne zaustavlja! Nastavlja da krči svoj put – hrabro, požrtvovano, oslobođeno, energično i apsolutno autentično.
Crossover mozete cuti 
09.12. Gerila bar Novi Sad
16.12. Lion Pub Zrenjanin
23.12. Godo pub Sombor 

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара