HOME (2009) – dokumentarac o životu na planeti Zemlji

By Unknown - April 05, 2014


trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=oDlbBy9vfgI

youtube link sa prevodom:
https://www.youtube.com/watch?v=z5ZEjKFLTA0
(uključi natpise za prevod i HD ukoliko ste u mogućnosti)

IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt1014762/

"...Za samo 200.000 godina čovek je poremetio krhku Zemljinu ravnotežu koja traje četiri milijarde godina. Globalno otopljavanje, ugroženost vrsta, smanjenje energenata: čovek ugrožava vlastite životne uvete. Do kraja ovog veka neumorna potrošnja iscrpeće  sve prirodne izvore. ALI PREKASNO JE ZA PESIMIZAM. Imamo svega deset godina da promeenimo trend. Moramo postati sveesni svoje bezobzirne eksploatacije Zemljinih resursa i promeniti način života.

Velikom zbirkom dosad neobjavljenih fotografija 50 zemalja snimljenih iz vazduha te svojim divljenjem, ali i zabrinutošću, Yann Arthus-Bertrand pridonosi onomu što bismo svi zajedno trebali činiti. Vodi nas na senzacionalno putovanje iznad Zemlje i otkriva neobičan portret naše planete. On je teško bolestan, ali ima novu budućnost ako je odlučimo zajednički napisati.

Kad je fotograf Yann Arthus-Bertrand upoznao producente Denisa Carota i Françoisa-Henrija Pinaulta, dogovorili su projekat o očuvanju okoline i snimili dokumentarni film Home. Na Svetski dan zaštite okoline 5. juna 2009. Home će biti prvi film koji će se u istom trenutku prikazati u svim medijima (bioskop, televizija, DVD i internet) na svih pet kontinenata. U potpunosti je snimljen iz vazduha. Sniman je u 54 zemlje na 120 lokacija, a snimao se 217 dana u 18 meseci. Biće prikazan u 90 zemalja i preveden na najmanje 14 jezika. Svu zaradu producenti će uplatiti na račun fonda Yanna Arthusa-Bertranda GoodPlanet.

Svetski dan zaštite životne sredine promoviše svest o njegovom očuvanju. Proglasio ga je UN na konferenciji 1972. Meksiko je prošlogodišnji domaćin njegove međunarodne proslave pod sloganom Tvoja planeta te treba - zajedno u borbi protiv klimatskih promena.

Za kraj, zaista svima toplo preporučam gledanje ovog dokumentarca, jer radi se o stvarno izuzetnom filmu!"


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара