Supanova sutra u Kenozoiku u Cetinjskoj

By zozon blog - January 12, 2018


Autor teksta: Nevena Stankovic
Sastav Chorbika uveliko poznat po svom istančanom ukusu prema elektronskoj muzici dovodi čoveka koji je stvarao muziku dok neki od nas nisi bili ni rodjeni-Tyree Coopera.

Tyree Cooper je bio na čelu revolucije house muzike.
Njegov doprinos House i Hip House-u , muzici ja dao jednu novu dimenziju.
House na globalnom nivou!
On je čovek koji je prvi na svetu izdao ploču, nije bas prvi ali kao da jeste!
Sve je počelo sa starim R & B prašnjavim pločama iz kolekcije njegove majke I ujaka.
Tyree je dobro školovan u svojim mladjim danima. Odrastao je na ulicama Čikagove Južne strane, slušajući Farleia "Jackmaster Funk", "Hot Mik 5", Ronni Hardija I uzivao je u  mocnoj energiji Frankie Knucklesa .
Deo je prvog talasa house izvodjača, sa prvim izdanjem za etiketu "Underground" (podlejbl DJ international) "I Fear The Night" davne 1986. godine.
U 2013. godini, Tyree Cooper osnovao je svoju etiketu: Chicago Vinil Records sa distribucijom iz Juno Records-a (UK).
Prvo izdanje je bilo "Da Soul Revival Classics" Vol. 1.
Kako je to prvo izadnje bilo uspešno,usledilo je njegovo sledeće izdanje (CVR002) " “All You Need Is...House” " sa vokalom Marka Andersona,koji je davao vocal  na klasicima kao sto su  "B n C", "House Is Not Givin Up" , "TC Crev", "I cant do it alone" i takođe je saradjivao sa facom, doktorom Dre-om.
Treće Cooperovo izdanje je odraz njega samoga u potpuno drugačijoj produkciji: "Acid Over", sa novim miksovima Mikea Dunna, Huga H.  
Sa četvrtim izdanjem, Chicago Vinil Records regrutovao je veterana iz New Yorka, DJ Erva i njegov EP "My definition of house".
 Kao sporedni projekat, 2009. godine, Tyree je blisko sarađivao sa novim likovima  na sceni, jedan od njih je i Bobbi Starrr.  Njih dvoje su formirali duo pod nazivom "Jack The Bok" sa albumom "Mood Music" i napravili su brojne remikse kao I sopstvene trake.
Sa svim izdanjima koje je Cooper uradio on i dalje ima vremena da uživa u svojoj strasti, da ljudima pusta muziku koju stvara I koju slusa, da bude disk dzokej.
 Takođe,  Cooper je poznat po tome što svoju strast nosi sa sobom i putuje po celom svetu. 
Nastupao je na događajima kao što su Glastonburi Festival UK, Amsterdam Dance Event, Concrete Paris, Mona Club Paris, Half Baked UK, Houspitaliti San Francisco, Evil Olive Chicago.
Od 2014. godine, Tiree Cooper živi u muzičkoj prestonici Evrope, u Berlinu, i ne usporava tempo!


Gizzie the Fox (Berlin)
jedan od članova sastava Samanta Fox, rezident čuvenog berlinskog kluba Salon - Zur wilden Renate, urednik muzičke emisije Radio Renate i deo kolektiva OYE Record Store -a.
Berlinska scena ga odlično poznaje i po serijalu žurki "Whiskey Tango Foxtroitt" koje vodi sa svojim kolegom Jean-Daniel Tomor-om.. Aktivna saradnja sa različitim muzičarima učinila je da Gizzie stvori prepoznatljiv stil i mnoge druge projekte, među kojima je i The Vandelays.


Kristijan Molnar
Gorostas mekog srca, slavi svoj rođendan na pravdi ovoga datuma. Ortak prosipa emocije po densfloru, vodi radio emisiju i jedan je od najtraženijih domaćih dj-va.

Idemo Na Mars
Mkdsl i Flip će ovoga puta raditi live, sačinjen samo od muzike domaćih autora, lokalnih talenata.

Bojan Lüle Gajic
Lule - iskren iz korena i isto tako prgav, celom dušom je u muzici, jedan od najozbiljnijih gradskih muzičkih selektora.

Mr.Cash - Nikola Sladakovic
Bivši bankar koji je okrenuo leđa novcu i posvetio se crtanju i muzici.
Чорбика / Chorbika
Domaćin ovoga skupa.

Event https://www.facebook.com/events/1517304355019619/
Karte po pretprodajnoj ceni od 700 rsd možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventim Serbia i GIGS TIX

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара