Pogledajte u Akademiji 28 predstavu Love & Padezi

By zozon blog - February 01, 2017


GLUMCI: IVONA MOMIROVIC & ARNAUD HUMBERT
KOSTIMOGRAF : VALENTINA FEHER
PISCI : ARNAUD HUMBERT & VOJKAN LUCANIN
MUZICAR : BOJAN SAUERBORN
FOTOGRAF : MAJA RADULOVIC

Sinopsis: Spontani Francuz Matije dolazi u Srbiju vođen emocijama prema svojoj devojci, Srpkinji Ani. Rešen da je iznenadi, odlučuje da za mesec dana nauči srpski jezik, kako bi je zaprosio na njenom maternjem. On polazi na privatne časove srpskog jezika kod stroge i striktne profesorke Brankice. Među njima dvoma nastaju brojni, gledaocima komični, problemi u komunikaciji zbog sudara dve potpuno različite ličnosti, dva temperamenta, kao i zbog same teškoće učenja kompleksnog srpskog jezika. Vremenom oni uspevaju da pronađu zajednički jezik, a možda i neke skrivene međusobne emocije. 

Zasto ova predstava? Zato sto sam hteo da napisem nesto o srpskom jeziku, kako je to zaista uciti ga kad ne znas nista o njemu i kada dolazis iz druge zemlje gde se prica potpuno drugaciji jezik. Zeleo sam da podelim svoje iskustvo i da ga ucinim zabavnim. Jer je zaista zabavno! Takodje sam zeleo da glumim na srpskom jeziku. Tako da sam ucinio sebi uslugu. U isto vreme, predstava je o sigurnoj zoni, narocito za lik Brankice Brankovic, koja samo zeli da bude kod kuce, gleda TV u pidzami i da ne preduzme nikakav rizik. Francuz ce joj nesvesno pomoci da izadje iz sigurne zone, da poraste i donese dobre odluke za svoj zivot.
Ivona Momirovic (glumica) : Ivona je diplomirala glumu na Fakultetu umetnosti - Univerzitet u Pristini, u klasi Jovice Pavica, sada na masteru. Igrala u Domu kulture Studentski grad, UK Paliluli, Zvezdara teatru, Ateljeu 212.
Arno Amber (glumac i pisac) : Arno je rođen u istočnoj Francukoj. Ubrzo se preselio u Pariz gde je otkrio svoju strast prema glumi. Radio je "one man show" 3 godine u Parizu : "Et si c'était moi ?". I kao pevač-glumac u komadu za decu : "La Fée Mito". Tvorac je "web-serie" : "Le métier de comédien pour les nuls" i kanala na Youtube : "Jisamédia". Glumio je na francuskoj televiziji. Demoreel : https://www.youtube.com/watch?v=A-SklQqfdqg
Traje : 1h40
Jeziki : 2/3 na engleskom - 1/3 na srpskom
Zanr : Komedija

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара