Consecration u Elektropioniru

By zozon blog - November 17, 2016

Podrska nam je bitna, zato podelite ovaj tekst sa vasim prijateljima. 

Nakon verovatno najduže pauze između dva nastupa u prestonici, Consecration će svoj jedini koncert u Beogradu u 2016. godini održati u klubu Elektropionir u petak, 18. novembra.Nakon sjajnih reakcija na peti album “Grob” (koji je objavljen na vinilu u decembru 2015. za zagrebački Geenger Records), Consecration trenutno rade na šestom studijskom albumu, čiji je radni naziv “Plava Laguna”. Bend je nedavno objavio dve nove pesme u audio i video formatu i nastup u Elektropioniru će biti svojevrstan presek svih pet albuma benda sa blagim zaokretom na novi materijal.Ulaznice će biti dostupne po ceni od 600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na dan koncerta. Karte u pretprodaji se mogu nabaviti u Zaokretu (Cetinjska 15, lokal preko puta Elektropionira) i u Šikarici (Skadarska 22).Početak je u 20h.
photo by Dule JelenO bendu :Consecration je beogradski bend koji svira mešavinu psihodeličnog roka 70-ih i alternativne metal muzike karakteristične za bendove sa kraja 90-ih i početka 21. veka. Za petnaest godina postojanja objavili su pet studijskihalbuma - “Aux” (2008, besplatan download), “.avi” (2010, objavio hrvatski Geenger Records), treći “Cimet” (mart 2013.), “Univerzum Zna” (novembar 2013.) i ”Grob” (jun 2015.). Cimet - Univerzum Zna - Grob trilogija je takođe objavljena pod Geenger Records etiketom.“.avi” je, kako na ex-YU prostoru, tako i u svetu pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regionu u poslednjih nekoliko godina. Najposećeniji srpski muzički sajt Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.Treći studijski album “Cimet” objavljen je 25. marta 2013. Album je pobrao sjajne kritike kod nas i u inostranstvu. Mastering za album je radio James Plotkin u SAD.


”Univerzum Zna” je objavljen 4. novembra 2013. a ”Grob” 15. juna 2015. za hrvatski Geenger Records. ”Grob” je objavljen na vinilu u dve boje, regularnoj crnoj i transparent magenta."Univerzum zna” i "Grob" su albumi koji se širom regiona definišu kao "nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova”. Četvrtim i petim albumom na kojima su radili sa čuvenim Aaronom Harrisom (Isis) i Jamesom Plotkinom koji potpisuju miks i mastering, samo su potvrdili svoj kvalitet koji se nadaleko pročuo, pa su tako 2014. nastupali u Zagrebu kao gosti legendarnog sludge / doom benda Neurosis.Pored Neurosis, Consecration su otvarali i veće koncerte za bendove kao što su Mastodon, Gojira, Slayer i Cathedral.

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара