Prolećno čišćenje šume i bića

By zozon blog - April 12, 2016


Draga Deco Planete Zemlje, ovo je poziv za sve oni koji se saosećaju sa prirodom i kojima je stalo do njene čistote. Ona je već savršena ovakva kakva jeste, samo treba da se odučimo od zagadjivanja, tj bacanja smeća gde stignemo i da je pustimo da diše. 
U petak, 22. aprila 2016, biće obeležen Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje u Srbiji i više od 150 zemalja širom sveta.
Ovaj praznik ima za cilј da poveća svest lјudi o ugroženosti životne sredine, kao i da se za njih angažuje što šira javnost.
Povodom toga, 17. aprila, ekipa iz Čortanovaca sa planinarskim udruženjem "Železnik" iz Indjije i Nacionalnim parkom Fruška Gora, organizuje prolećnu akciju čišćenja nekoliko mini deponija skrivenih u čortanovaćkoj šumi. Pozvani su svi koji koji su spremni da zasuču rukave za dobrobit biljnog i životinjskog sveta koji obitava na ovoj prelepoj destinaciji izmedju Beograda (tj. Indjije) i Novog Sada. 
Do nas se dolazi vozom, u sred šume postoji stajalište "ČORTANOVCI DUNAV", gde ćete biti toplo dočekani od strane nekog iz ekipe entuzijasta. 
U ovoj akciji moćićete da uradite nešto humano, ali istovremeno da uživate u divljem, a istovremeno pitomom prirodnom okruženju. 
Takodje smo obezbedili toplu hranu svim učesnicima, kao znak velike zahvalnosti. 
Akciju ćemo započeti u 10 ujutru. 
Ukoliko dolazite vozom, ovde možete pogledati red vožnje
Ukoliko ste kolima, do šume se dolazi sa glavnog puta iz sela, vrlo je jasno obeleženo, snadjite se :)
Dobro nam došli ♥

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара