BAŠTA FEST

By zozon blog - March 23, 2015

BAŠTA FEST je internacionalni festival kratkog igranog filma smešten u Bajinoj Bašti. Ove godine se održava prvi put. Zamišljen je kao godišnja manifestacija, svakog prvog vikenda u julu. Zbog prirode profesije pokretača festivala, akcenat će se staviti na filmove sa zanimljivim glumačkim ostvarenjima i rad reditelja sa glumcima. To je tema o kojoj se malo govori, pogotovo kada je u pitanju kratki film. 
Svi kratki filmovi su deo takmičarskog programa u okviru jedne selekcije. Nagrada je statueta - simbol festivala šišarka i novčani iznos za nagrade koje dodeljuje glavni žiri (za glavnu nagradu 500 eura i za pojedinačne nagrade 200 eura). 
Nagrade se dodeljuju za:
najbolji film u celini (ZLATNA IMAGINACIJA) 
najbolju režiju (ZLATNA INDIKACIJA) 
najbolju mušku ulogu (ZLATNA INTERPRETACIJA) 
najbolju žensku ulogu (ZLATNA INTERPRETACIJA) 
nagrada Žirija mladih (ZLATNA INSPIRACIJA)
U okviru pratećeg programa su radionice, izleti za učesnike, kao i muzički program. Svi programi se dešavaju na otvorenom, projekcije u šumi sa borićima, žurke pored Drine i Bašta kampa, izleti na najatraktivije lokacije ovog predela.
Bašta Kamp se nalazi na obali Drine, na plaži Rača, udaljen na 1km od centra grada. Kamp ima obezbeđene sve uslove (tuševe, vodu za piće, wc-ove, dovod električne energije). Dođite da kampujemo zajedno!

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара